Política de galetes

Una cookie (galeta) és un petit fitxer de text que s’emmagatzema al seu navegador quan visita quasi qualsevol lloc web. La seva utilitat és que el web sigui capaç de recordar la seva visita quan torni a navegar per aquest lloc. Les galetes solen emmagatzemar informació de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts, estadístiques d’ús, enllaços a xarxes socials, accés a comptes d’usuari, etc. L’objectiu de la galeta és adaptar el contingut del web al seu perfil i necessitats, sense galetes els serveis oferts per qualsevol web es veurien minvats notablement. Si desitja consultar més informació sobre què són les galetes, què emmagatzemen, com eliminar-les, desactivar-les, etc., llegeixi les dades següents:

 

Galetes utilitzades en aquest lloc web

Seguint les directrius de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades procedim a detallar l’ús de galetes que fa aquest web amb la finalitat d’informar-lo/la amb la màxima exactitud possible.

Aquest lloc web utilitza les següents galetes pròpies:

 • Galetes de sessió, per garantir que els usuaris que escriguin comentaris en el blog siguin humans i no aplicacions automatitzades. D’aquesta forma es combat l’spam.
 • Galetes per a l’elaboració d’estadístiques: permeten discernir entre visites i visitant únic i altres distincions que utilitzem per saber quins continguts han agradat més als nostres lectors i adequar el nostre blog a aquests.

Aquest lloc web utilitza les següents galetes de tercers:

 • Xarxes socials: Cada xarxa social utilitza les seves pròpies galetes perquè vostè pugui clicar a botons de tipus M’agrada o Compartir.

 

Desactivació o eliminació de galetes

En qualsevol moment podrà exercir el seu dret de desactivació o eliminació de galetes d’aquest lloc web. Aquestes accions es realitzen de forma diferent en funció del navegador que estigui utilitzant. Aquí li deixem una guia ràpida pels navegadors més populars.

 

Noeas addicionals

 • Ni aquest web ni els seus representants legals es fan responsables ni del contingut ni de la veracitat de les polítiques de privacitat que puguin tenir els tercers esmentats en aquesta política de galetes.
 • Els navegadors web són les eines encarregades d’emmagatzemar les galetes i des d’aquest lloc ha d’efectuar el seu dret a eliminació o desactivació d’aquestes. Ni aquest web ni els seus representants legals poden garantir la correcta o incorrecta manipulació de les galetes per part dels esmentats navegadors.
 • En alguns casos és necessari instal·lar galetes perquè el navegador no oblidi la seva decisió de no acceptació d’aquestes.
 • En el cas de les galetes de Google Analytics, aquesta empresa emmagatzema les galetes en servidors ubicats als Estats Units i es compromet a no compartir-les amb tercers, excepte en els casos en què sigui necessari per al funcionament del sistema o quan la llei obligui a tal efecte. Segons Google no guarda la seva adreça IP. Google Inc. és una companyia adherida a l’Acord de Port Segur que garanteix que totes les dades transferides seran tractades amb un nivell de protecció acord a la normativa europea. Pot consultar informació detallada al respecte des d’aquest enllaç. Si desitja informació sobre l’ús que Google dóna a les galetes li adjuntem aquest altre enllaç.
 • Per a qualsevol dubte o consulta envers aquesta política de galetes no dubti a comunicar-se amb nosaltres a través de la secció de contacte.

 

Més informació sobre les galetes. Què és una galeta?

Una galeta és un fitxer de text inofensiu que s’emmagatzema al seu navegador quan visita quasi qualsevol plana web. La utilitat de la galeta és que el web sigui capaç de recordar la seva visita quan torni a navegar per aquest web. Encara que molta gent no ho sap, les galetes es porten utilitzant des de fa 20 anys, quan van aparèixer els primers navegadors per la World Wide Web.

 

Què no és una galeta?

No és un virus, ni un troià, ni un cuc, ni correu brossa, ni un programari espia, ni obre finestres pop-up.

 

Quina informació emmagatzema una galeta?

Les galetes no solen emmagatzemar informació sensible sobre vostè, com targetes de crèdit o dades bancàries, fotografies, el seu DNI o informació personal, etc. Les dades que guarden són de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts, etc.

El servidor web no l’associa a vostè com a persona, sinó al seu navegador web. De fet, si vostè navega habitualment amb Internet Explorer i provi de navegar pel mateix web amb Firefox o Chrome veurà que el web no s’ha adonat que és vostè la mateixa persona perquè en realitat està associant al navegador, no a la persona.

 

Quin tipus de galetes existeixen?

 • Galetes tècniques: Són les més elementals i permeten, entre altres coses, saber quan està navegant un humà o una aplicació automatitzada; quan navega un usuari anònim i un registrat; tasques bàsiques pel funcionament de qualsevol web dinàmic.
 • Galetes d’anàlisi: Recullen informació sobre el tipus de navegació que està realitzant, les seccions que és utilitza, productes consultats, franja horària d’ús, idioma, etc.
 • Galetes publicitàries: Mostren publicitat en funció de la seva navegació, el seu país de procedència, idioma, etc.

 

Què són les galetes pròpies i les de tercers?

Les galetes pròpies són les generades pel lloc que està visitant i les galetes de tercers són les generades per serveis o proveïdors externs com Facebook, Twitter, Google, etc.

 

Què passa si desactivo les galetes?

Perquè entengui l’abast que pot tenir desactivar les galetes li mostrarem uns exemples:

 • No podrà compartir continguts d’aquell web a Facebook, Twitter o qualsevol altra xarxa social.
 • El lloc web no podrà adaptar els continguts a les seves preferències personals, com sol passar a les botigues en línia.
 • No podrà accedir l’àrea personal d’aquell web, com per exemple El meu compte, o El meu perfil o Les meves comandes.
 • Botigues en línia: Li serà impossible realitzar compres en línia, hi hauran que ser telefòniques o visitant la botiga física, en cas que disposi d’aquesta.
 • No serà possible personalitzar les seves preferències geogràfiques com la franja horària, divisa o idioma.
 • El lloc web no podrà realitzar analítiques web sobre visitants i tràfic al web, el que dificultarà que aquest web sigui competitiu.
 • No podrà escriure al blog, no podrà pujar imatges, publicar comentaris, valorar o puntuar continguts. El web tampoc podrà saber si vostè és un humà o una aplicació automatitzada que publica spam.
 • No el podrà mostrar publicitat sectoritzada, el que reduirà els ingressos publicitaris del web.
 • Totes les xarxes socials empren galetes, si les desactiva, no podrà utilitzar cap xarxa social.

 

Es poden eliminar les galetes?

Sí. No només eliminar, també bloquejar de forma general o particular per a un domini específic.

Para eliminar les galetes d’un lloc web ha d’anar a la configuració del seu navegador i allà podrà cercar les associades al domini en qüestió i procedir a la seva eliminació.

 

Configuració de galetes pels navegadors més populars

A continuació li indiquem com accedir a una galeta determinada del navegador Chrome. Nota: aquests passos poden variar en funció de la versió del navegador.

 1. Vagi a Configuració o Preferències mitjançant el menú Arxiu o bé clicant la icona de personalització que apareix a dalt a la dreta.
 2. Veurà diferents seccions, cliqui l’opció Mostrar opcions avançades.
 3. Vagi a PrivacitatConfiguració de contingut.
 4. Seleccioni Totes les galetes i les dades de llocs.
 5. Apareixerà un llistat amb totes les galetes ordenades per domini. Perquè li sigui més fàcil trobar les galetes d’un determinat domini, introdueixi parcialment o totalment la direcció en el camp Cercar galetes.
 6. Un cop realitzat aquest filtre apareixeran en pantalla una o diverses línies amb les galetes del web sol·licitat. Ara només ha de seleccionar-la i clicar la X per procedir a la seva eliminació.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Internet Explorer segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a EinesOpcions d’Internet
 2. Faci clic a Privacitat.
 3. Mogui el lliscant fins a ajustar el nivell de privacitat que desitgi.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Firefox segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Opcions o Preferències segons el seu sistema operatiu.
 2. Faci clic a Privacitat.
 3. Historial esculli Utilitzar una configuració personalitzada per l’historial.
 4. Ara veurà l’opció Acceptar galetes, pot activar-la o desactivar-la segons les seves preferències.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per a OSX segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Preferències, després a Privacitat.
 2. En aquest lloc veurà l’opció Bloquejar galetes perquè ajusti el tipus de bloqueig que desitgi realitzar.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per a iOS segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Ajustos, després a Safari.
 2. Vagi a Privacitat i Seguretat, veurà l’opció Bloquejar galetes perquè ajust el tipus de bloqueig que desitgi realitzar.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Android segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Executi el navegador i cliqui la tecla Menú i després Ajustos.
 2. Vagi a Seguretat i Privacitat, veurà l’opció Acceptar galetes perquè activi o desactivi la casella.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Windows Phone segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Obri Internet Explorer, després Més i després Configuració.
 2. Ara pot activar o desactivar la casella Permetre galetes.