El Casal de Castellbisbal, sorgit entre pagesos i vinyes

L’ateneu nascut l’any 1970 a les acaballes del franquisme, s’ha adaptat al creixement d’un poble industrial i residencial.

Col·locació de la primera pedra del casal. Fotografia de Salvador Farell.

 

El casal fou fundat l’any 1970 en un poble agrícola de no més de 3.000 habitants, el qual acabà sent un poble industrial amb onze polígons i uns 13.000 habitants. Està situat davant de l’Ajuntament nou, allunyat del centre antic del poble – on es troba l’Església.

En Jordi d’Arquer, actual president del casal, convida a la revista Vallesos per donar a conèixer aquest centre cultural. En aquesta reunió els acompanya Salvador Farrell, un dels socis més antics, per parlar de la seva experiència en el casal. Recorden com sempre hi havia actes durant els primers anys; des de balls, festes i concerts, fins a activitats esportives.

Rememorant els inicis del casal, Farrell comentava “Tot això eren vinyes i el propietari ens deixava els terrenys a meitat de preu si era per a construir el Casal”. Malgrat això, l’arrencament del projecte no iniciaria aviat a causa de la manca de pressupost. Els socis no veien resultat de la seva quota mensual, però amb l’arribada de Caixa de Terrassa i Banc de Sabadell, van poder sol·licitar crèdits per a tasques ciutadanes com era el Casal.

El projecte es va assolir amb rotund èxit. Gràcies a la gran quantitat d’esdeveniments culturals, el Casal s’ha consolidat com una entitat cultural privada de gran prestigi. Actualment compta amb uns 350 socis, amb projecció de ser més. Entre tots els actes, dos són propis del Casal: el Ball del Soci i el Sopar a la fresca. De cara al futur, el propòsit del Casal és expandir-se a nous públics i adaptar-se a les noves tecnologies. L’actualització del web i el Facebook són els primers passos per aconseguir-ho.

 

Llegeix la notícia completa a: http://vallesos.cat/11/carpeta/1d5a3618

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *