Concert del duet Ressons

El passat dissabte 1 d’agost de 2015, el duet Ressons va oferir un extraordinari concert a la pista d’estiu del Casal Cultural i Recreatiu de Castellbisbal. El duet Ressons està format per Núria Vinyals Rovira i Marina Pelfort Camprubí.

DUET RESSONS

La Núria Vinyals es llicencià el 2013 en Cant Clàssic i Contemporani a l’Escola Superior de Música de Catalunya de mà d’Assumpta Mateu i la repertorista Viviana Salisi, Lied amb Francisco Poyato, i Cant Històric amb Marta Almajano i Francesc Garrigosa. Formà part activa al curs de perfeccionament en el Lied a la Deutsche Liedakademie 2013 a Trossingen (Alemanya) i al curs de perfeccionament en òpera a Madrid Òpera Estudi sota el mestratge del baix Theodore Coresi.

Actualment està estudiant un Màster d’Òpera a la Hochschule für Musik und Tanz Köln amb la professora Frau Kunz-Eisenlohr. Ha rebut consells de Teresa Berganza, Luigi Alva, Kurt Widmer, Cindee Sanner, Ana Luisa Chova, Lynne Dawson, Ofèlia Sala, Rubén Fdz. Aguirre i Alan Branch. El camp del Lied l’ha treballat amb Josep Surinyac, Mitshuko Shirai, Anne Le Bozec, Ulrich Eisenlohr, Erik Battaglia, Burkhard Kehring i Wolfram Rieger. Ha realitzat recitals per tot el país, a destacar al Gran Teatre del Liceu, al Foyer del Liceu, a l’Auditori de Dènia, l’Auditori del Vendrell, a Santa Maria del Mar de Barcelona o al Festival de Torroella de Montgrí. La Fundació Victòria dels Àngels li atorgà dues beques d’estudi l’any 2010 i 2011. Com a solista ha interpretat els oratoris Kleine Orgelmesse i la Missa Brevis in F de Haydn, el Requiem de Fauré, Ode for the birthday of Queen Anne de Händel, Stabat Mater de Pergolesi, Gloria i Magnificat de Vivaldi, Vesprae solemnes de confessore i Missa en Sol minor de Mozart. En el terreny operístic ha representat Cosí fan tutte (Dorabella) de Mozart. En el camp del Lied ha interpretat La courte Paille de F. Poulenc, Italienisches Liederbuch d’H. Wolf, Zigeunerlieder de J. Brahms, Las cinco canciones negras de X. Montsalvatge, entre altres.

La Marina Pelfort és nascuda a Castellbisbal l’any 1990, iniciant l’estudi del piano als 6 anys amb Marcos Fernández. L’any 2008 entra al Conservatori Municipal de Barcelona, amb Carles Marquès, en què va rebre la Menció d’honor en finalitzar el Grau Mitjà, i l’any següent entra a l’Escola Superior de Música de Barcelona (ESMUC) per cursar el grau superior de piano amb la catedràtica Maria Jesús Crespo. També ha rebut classes de piano com a solista dels professors Luiz de Moura Castro, Alba Ventura, Albert Atenelle, Jordi Vilaprinyó i Rita Wagner, entre d’altres. A més, l’any 2008 va guanyar la Menció d’Honor al Concurs Sant Anastasi de Lleida; i l’any 2006 va quedar finalista en el concurs Arjau en la categoria d’Interpretació Individual.

Realitzà el seu projecte final de carrera amb el pianista Josep Surinyac titulat: “Chopin i Leopardi: dues sensibilitats bessones”. En ell volia fer confluir el seu amor per la música i la poesia, fent una comparació entre ambdós artistes. Seguint amb aquest interès, s’especialitza en el lied, rebent classes de Francisco Poyato, Mitschuko Shirai, Josep Surinyac, Assumpta Mateu i Dalton Baldwin, en diversos cursos. A més, participa, l’any 2013, en el Curs de lied de la Deutsche Liedakademie, a Trossignen (Alemanya), on rep classes d’Anne le Bozec, Erik Battaglia, Ulrich Eisenlohr i Burkhard Kehring; i en el Curs de lied organitzat per les Joventuts Musicals a Barcelona, amb Wolfram Rieger. En aquesta especialitat, l’any 2011 va quedar finalista, amb la soprano Núria Vinyals, en el Concurs Arjau, en la categoria de música de cambra. Com a solista i pianista acompanyant, ha actuat en llocs i sales tan emblemàtiques com el Palau de la Música Catalana, el Festival “Fringe” de Torroella de Montgrí, l’auditori del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona i l’auditori “Els Costals” de Castellbisbal, entre d’altres.

Actualment, compagina la seva tasca de docent a l’Escola de Músics de Barcelona, amb la d’intèrpret en diferents formacions de cant i piano: «Duet Ressons» i «Grup Àgora», entre d’altres. A més, segueix formant-se en el màster en lied «Victoria dels Angels» a l’ESMUC amb el pianista Josep Surinyac.

El duet ressons oferí un concert de música catalana amb peces d’Eduard Toldrà Frederic Mompou, peces per a piano de Robert Schumann i fragments de sarsueles espanyoles i catalanes, de Francisco A. Barbieri, Pablo Zorozabal, Gerónimo GiménezFranz Lehar, Manuel F. Caballero, Amadeu Vives, R.Martínez Valls.

Un concert que feu gaudir de valent el públic assistent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *